Svet 5

01.07.2024.

20:44

Работайте, братья! Rusi objavili novi snimak: Poruka je jeziva, a cilj jasan VIDEO

Rusi su objavili novi propagandni video sa moćnom porukom Работайте, братья (Radite, braćo).

Izvor: B92.net

Работайте, братья! Rusi objavili novi snimak: Poruka je jeziva, a cilj jasan VIDEO
Profimedia

Podeli:

Naime, na snimku se vide Rusi kako skidaju znak na kojem na ukrajinskom piše "Avdijevka" i zamenjuju ruskom tablom "Avdejevka".

Tablu sa ukrajinskim nazivom bacaju u kamion u kojem se nalazi "hrpa" ukrajinskih tabli koje su, kako nagoveštava video, zamenili tablama sa ruskim nazivima, ali i nove koje treba tek da se postave, poput Časiv Jara, Zaporožja, Hersona.

Nakon toga se "radnici" naslanjaju na kamion dok kolona vojnih vozila, u pratnji helikoptera, prolazi magistralom, a snimak završava porukom "Работайте, братья".

Pozadina popularnog izraza "Работайте, братья"

Poručnika policije Magomeda Nurbagandova, koji je sa porodicom letovao u blizini sela Sergokala u Republici Dagestan, napalo je pet naoružanih militanata u šatoru ujutru 10. jula 2016.

Otkrivši da je Nurbagandov policajac, militanti su gurnuli njega i njegovog brata u gepek automobila ukradenog od jednog taksiste, odvezli ga od mesta gde su kampovali, a zatim pucali u njega.

Ubistvo Nurbagandova snimljeno je mobilnim telefonom i postavljeno na ekstremistički sajt.

Nekoliko militanata iz ove grupe ubijeno je u septembru 2016, a dvojica su privedena.

Prilikom pregleda tela poginulih pronađen je mobilni telefon u kojem se nalazio snimak ubistva. Nakon pregleda, postalo je jasno da su militanti postavili montiranu verziju video snimka gde su isekli poslednje reči Nurbagandova.

Pre ubistva, Magomed je bio primoran pred kamerom da pozove svoje kolege da napuste posao, ali je umesto toga rekao: "Radite, braćo!" (Работайте, братья).

U jesen 2016. godine aktivisti javnih organizacija i službenici za sprovođenje zakona održali su mitinge u mnogim regionima Rusije. Izašli su na ulice sa natpisima "Radimo, brate!", iste reči su bile ispisane na transparentima i automobilima.
 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: