Svet 0

01.07.2024.

14:55

Hitna reakcija Kijeva: Nije tačno

Ukrajinska granična služba odbacila tvrdnje iz Belorusije da je pojačala trupe na njihovoj međusobnoj granici, opisujući izveštaje kao informacionu kampanju iz Minska koju podržava Moskva.

Izvor: Tanjug

Hitna reakcija Kijeva: Nije tačno
Profimedia

Podeli:

Belorusija, bliski ruski saveznik koji je pružio podršku Moskvi tokom rata protiv Ukrajine koji traje već 28 meseci, saopštila je protekle sedmice da jača prisustvo ukrajinskih trupa na njenoj granici, navodi Rojters.

Kremlj je ranije danas saopštio da su takvi izveštaji razlog za zabrinutost.

"Nije prvi put da Belorusija pruža informacije o jačanju ukrajinskih trupa na granici", rekao je portparol ukrajinske garde Andrij Demčenko za ukrajinsku TV.

On je istakao da je to deo informativne operacije koju sprovodi Belorusija uz podršku Rusije.

Dodao je da je ukrajinska vojska zadržala neophodan broj trupa uz granicu da bi se sprečile bilo kakve provokacije, ojačavajući ih inženjerijskim jedinicama.

On je takođe rekao da je Belorusija sprovodila vojne vežbe od 21. juna, i da se to može povezati sa tim što Minsk sada nastoji da okrivi Ukrajinu za tenzije na granici.

Belorusko ministarstvo odbrane juče je saopštilo da je Ukrajina rasporedila trupe, oružje i vojnu opremu uz granicu, posebno u regionu Žitomira.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: