Svet 3

01.07.2024.

13:47

Raspoređeni su: Sprema se napad na Belorusiju?

Izjave da se ukrajinske trupe koncentrišu na beloruskoj granici predstavljaju povod za zabrinutost Moskve, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Novosti

Raspoređeni su: Sprema se napad na Belorusiju?
Profimedia

Podeli:

"Belorusija je savezna država. Imamo posebne formate dijaloga preko svih odgovarajućih odeljenja, uključujući specijalne službe. I naša ministarstva odbrane su u stalnom kontaktu kao partneri. Stoga su to razlozi za zabrinutost ne samo za Minsk, već i za Moskvu, jer smo mi zaista saveznici i partneri", rekao je Peskov novinarima.

Odgovarajući na pitanje o mogućim kontaktima na tu temu predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, portparol je primetio da lideri zemalja to mogu da urade, ako budu smatrali da je to potrebno.

Ranije je načelnik Generalštaba Oružanih snaga i prvi zamenik ministra odbrane Belorusije Pavel Muravejko izjavio da je situacija na granici sa Ukrajinom teška, da se menja svakog dana i to ne nabolje.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Društvo

MUP se hitno oglasio: Katastrofa stiže u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, izdao je upozorenje za Mionicu, večeras i sutra, za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

13:50

1.7.2024.

1 d

Podeli: