Svet 4

01.07.2024.

9:48

Otkazuju se garancije za letove, u toku evakuacija; Ako ovde "pukne"...

Osiguravajuće kuće počele su da otkazuju garancije na letove za Bejrut zbog mogućnosti da bi uskoro u ovom delu Bliskog Istoka mogao da otpočne veliki otvoreni oružani sukob.

Izvor: Telegraf.rs

Otkazuju se garancije za letove, u toku evakuacija; Ako ovde "pukne"...
Profimedia

Podeli:

Kako prenosi Telegraf.rs, 28. juna su zemlje kao što su Holandija, Nemačka, Kanada, Severna Makedonija i Kuvajt počele da povlače svoje državljane iz Libana.

"Sprema se veliki sukob, kompanijama su javili da ne lete tamo i da osiguranje ne važi više za tu zemlju", rekao je izvor Telegrafa.

Napetosti su porasle duž granice Libana sa Izraelom usred prekograničnih napada između libanske grupe Hezbolah i izraelskih snaga.

Prema nepotvrđenim informacijama Sjedinjene Države su poslale avion za evakuaciju svojih državljana iz ove zemlje.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu nedavno je najavio da će se smanjiti intenzitet vojnih operacija u Pojasu Gaze i da će se Izraelske odbrambene snage (IDF) skocentrisati na pretnju koju predstavlja Hezbolah.

Šef humanitarne službe UN-a Martin Grifits upotrebio je reč "apokaliptično" da opiše rat koji bi mogao da bude proizvod sukoba Izrael i Hezbolaha.

"Takav rat bi bio katastrofa", rekao je ministar odbrane Lojd Ostin na nedavnom sastanku sa izraelskim ministrom odbrane Joavom Galantom u Pentagonu.

"Još jedan rat između Izraela i Hezbolaha lako bi mogao da postane regionalni rat, sa strašnim posledicama po Srednji Istok", dodao je Ostin.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Društvo

MUP se hitno oglasio: Katastrofa stiže u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, izdao je upozorenje za Mionicu, večeras i sutra, za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

13:50

1.7.2024.

1 d

Podeli: