Svet 0

01.07.2024.

9:50

Kito se trese: Zabeležen jak zemljotres

Zemljotres magnitude 4,2 pogodio je noćas glavni grad Ekvadora, Kito, a za sada nema izveštaja o nastradalima ili većoj šteti, javio je ekvadorski Geofizički institut.

Izvor: Beta

Kito se trese: Zabeležen jak zemljotres
Profimedia

Podeli:

Epcentar potresa, koji se dogodio noćas u 00.27 po lokalnom vremenu (07.00 po srednjeevropskom vremenu), zabeležen je na dubini od devet kilometara i na 8,49 kilometara od Kita, javio je Institut preko mreže X.

Mnogi građani istrčali su na ulice u sred noći, vidi se na snimcima koje su objavile hitne službe.

Zemljotres se snažno osetio u provincijama Pičinča, čiji je Kito glavni grad, Imbabura na severu i Napo na istoku, javio je Institut.

Oštećene su dve zgrade i prekinuta je struja u nekim kvartova Kita, objavio je gradonačelnik Pabel Munjoz. On je dodao da aerodrom, metro, fabrike za proizvodnju hrane, deponije nisu pretrpele znatne štete.

Građani na mreži X javljaju da se potres snažno osetio u glavnom gradu i o pukotinama na zidovima i manjoj šteti.

U martu 2023. godine oko petnaest ljudi je poginulo u zemljotresu magnitude 6,5 koji je pogodio jugozapad Ekvadora i susedni Peru.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Društvo

MUP se hitno oglasio: Katastrofa stiže u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, izdao je upozorenje za Mionicu, večeras i sutra, za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

13:50

1.7.2024.

1 d

Podeli: