Svet 0

01.07.2024.

9:00

Opasan plan Zelenskog: "Podižemo ulog"

Vladimir Zelenski želi da iskoristi sve mogućnosti zapadnog naoružanja protiv Rusije zbog neuspeha ukrajinske vojske na frontu, rekla je bivša savetnica za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Kejti Mekfarlend u intervjuu za Foks biznis.

Izvor: Novosti

Opasan plan Zelenskog: "Podižemo ulog"
Profimedia

Podeli:

"To traje već godinu i po dana. On želi ne samo da dobije dodatno oružje, već i da ga upotrebi na potpuno drugačiji način protiv Rusije. Imaju za cilj da ostanu ravnopravni. Ukrajina želi da podigne ulog", primetila je ona.

Mekfarlend je naglasila da su sva finansijska sredstva koja Vašington prebacuje Kijevu namenjena održavanju postojećeg stanja i da polako gube tlo pod nogama.

Pored toga, dodala je, u takvim sukobima iscrpljivanja uvek pobeđuje zemlja sa više resursa i sredstava. U aktuelnom sukobu to je Rusija, zaključila je Mekfarland.

Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je u junu da se ovlašćenje za upotrebu američkog oružja na ruskoj teritoriji primenjuje na sve teritorije na kojima ruske trupe prelaze granicu Ukrajine.

"SAD dozvoljavaju ukrajinskim trupama da napadaju ruske snage koje se povlače na rusku teritoriju artiljerijom i drugim kopnenim sistemima", rekala je ona.

U početku, dozvola za napad na ruske teritorije američkim oružjem bila je povezana samo sa oblastima koje se graniče sa regionom Harkov.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Društvo

MUP se hitno oglasio: Katastrofa stiže u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, izdao je upozorenje za Mionicu, večeras i sutra, za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

13:50

1.7.2024.

1 d

Podeli: