Svet 2

30.06.2024.

21:11

Horor u Gazi: Izraelci tenkovima gaze ranjene civile FOTO

U izveštaju Euro-Med Monitora navodi se da je zabeležen niz drugih incidenata u kojima su izraelski tenkovi pregazili palestinske civile.

Izvor: newarab

Horor u Gazi: Izraelci tenkovima gaze ranjene civile FOTO
Profimedia

Podeli:

Izraelski tenk je u četvrtak pregazio Palestinku ispred njenog sina u gradu Gaze, saopštio je posmatrač za ljudska prava.

Prema Euro-Med Monitoru, 65-godišnju Safiju Hasan Musu Al-Džamal ​​pregazio je tenk nakon što su je ranile izraelske snage koje su upali u njenu kuću.

Safijin sin, Muhannad Al-Jamal, bio je svedok incidenta.

Prema Muhanadovim rečima, incident je počeo u 10 sati ujutru kada su izraelske snage prvi put počele da ulaze u Šedžaju, a njegova majka, tri sestre i nećakinja su primorani na prvi sprat kako bi izbegli granatiranje i vatru.

Nakon zalaska sunca, izraelski vojnici su upali u kuću, a Muhanad je rekao da su "počeli nasumično pucati po zidovima i bacili pet bombi usred pucnjave" koja je ranila njega i njegovu majku.

Euro-Med Monitor je takođe dobio svedočenje od njegove sestre Areji, koja je rekla da je jedna žena vojnik pružila pomoć Safiji.

Izraelski vojnici rekli su i Aredžiju i Muhanadu da će njihova majka otići u bolnicu.

Međutim, Safija i Muhanad su odvedeni na vrhu izraelskih tenkova kroz susedstvo do kružnog toka Mustaha, gde je Safija stavljena na put. Nakon što je Muhanadu rekla da će biti odvedena u bolnicu, tenk ju je pregazio.

"Kada sam video scenu, pomislio sam da sam poludeo i počeo da plačem i da vrištim", rekao je Muhanad i dodao da je brzo pobegao nakon što je pucnjava eskalirala.

Euro-Med je u svom izveštaju naveo da je dokumentovao druge incidente u kojima su izraelski tenkovi pregazili palestinske civile, uključujući 29. februara kada je šezdesetdvogodišnji Džamal ​​Hamdi Hasan Ašur pregažen u naselju Zejtun u gradu Gaza.

Takođe se navodi da je dokumentovao incident 23. januara kada je izraelski tenk pregazio članove porodice Ganam u Kan Iounisu.
 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: