Svet 2

30.06.2024.

17:44

"Put za pakao"; Zbrisani su – od 350, preživela četiri vojnika VIDEO

Vojnici 2. zasebne motorizovane brigade Oružanih snaga Rusije snimili su video apel u kojem mole za pomoć.

Izvor: uawire.org

"Put za pakao"; Zbrisani su – od 350, preživela četiri vojnika VIDEO
Profimedia

Podeli:

Oni tvrde da je njihov bataljon potpuno poražen u bitkama kod Avdijevke. Video je objavio ruski ratni kanal "Vazdušno-desantne trupe za poštenje i pravdu".

Rusi tvrde da su ih komandanti namerno doveli u zabludu slanjem na jurišne položaje, obećavajući da je to područje očišćeno od ukrajinskih snaga. Međutim, dočekali su ih jakom artiljerijskom vatrom.

"Ušlo nas je oko 350, do sada je izašlo samo 4. Za ostale ne znamo. Ima nekoliko ranjenih koje smo evakuisali... Došli smo pod 155mm granata, pod kasetnom municijom. Samo nekolicina od nas je ostala u šumi. Poslalati smo kao "meso za mlevenje" i bili smo opkoljeni i potpuno zbrisani tamo. Ranjenici su tamo ležali nedeljama“, izvestili su ruski vojnici.

Tvrde da su ih komandanti žigosali kao dezertere i nameravaju da ih vrate na prve linije fronta da budu dokrajčeni.

"Žele da nas pošalju nazad. Nemamo zalihe. Teška artiljerijska vatra je usmerena na nas. Nema podrške, ništa. Jednostavno nas šalju u smrt... Označeni smo kao "500-i" (odbijamo da se borimo) jer smo se sami povukli, sad nas samo šalju u smrt", konstatovali su ruski vojnici.

Oni tvrde da su im komandanti naredili da napreduju kroz oblast koja je precizno gađana od strane Ukrajinci i koju ruske snage kolokvijalno nazivaju "put u pakao".

Pročitajte još:

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

22 h

Podeli: