Svet 1

29.06.2024.

23:50

Policajac ubio tinejdžera koji je u njega uperio repliku pištolja

Policajac u Jutiki, u severnom delu američke savezne države Njujorka, pucao je i ubio tinejdžera koji je dok je bežao uperio repliku pištolja ka njemu, saopštila je danas policija.

Izvor: Tanjug

Policajac ubio tinejdžera koji je u njega uperio repliku pištolja
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Podeli:

Pucnjava se dogodila sinoć nakon što su policajci u Jutiki zaustavili dvojicu mladića oko 22:18. časova, preneo je AP.

Jedan od njih je pobegao i uperio u policajce nešto što je izgledalo kao pištolj, navodi se u saopštenju Policijske uprave Jutike.

Jedan od policajaca ispalio je jedan hitac u tinejdžera, koji je prebačen u bolnicu Vin, gde je preminuo od zadobijenih povreda.

Policajci su kasnije na licu mesta pronašli repliku pištolja GLOCK 17 Gen 5 sa ​​odvojivim okvirom, navodi se u saopštenju. Policija nije objavila identitet policajca niti tinejdžera, koji je, kako su naveli, imao 13 godina i azijskog je porekla.

"Naše misli su uz porodicu preminulog dečaka, kao i naše policajce koji su umešani u ovaj incident", navodi se u saopštenju. Policija je navela da će u narednih nekoliko dana objaviti izveštaj sa "sveobuhvatnim pregledom događaja".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: