Svet 0

29.06.2024.

10:27

"Predsedniče, povucite se"

Uredništvo prestižnog američkog lista "Njujork tajmsa" pozvalo je u petak predsednika Džoa Bajdena da se povuče iz trke za Belu kuću nakon njegove katastrofalne debate protiv Donalda Trampa.

Izvor: Jutarnji list

"Predsedniče, povucite se"
EPA-EFE/BONNIE CASH / POOL

Podeli:

U uvodnom članku objavljenom u petak uveče pod naslovom "Da bi služio zemlji, predsednik Biden mora da napusti trku" za Belu kuću, "Njujork tajms" opisao je Bajdena kao "senku vođe", nakon što je 81-godišnji predsednik "pao na vlastitom ispitu", prenosi "Jutarnji list".

Neprepoznatljiv, Bajden je gutao reči, nije dovršavao pojedine rečenice i gledao je u prazno tokom televizijske debate u četvrtak protiv svog republikanskog prethodnika i rivala na izborima u novembru.

"Bajden je bio predsednik vredan divljenja. Pod njegovim vodstvom, država je napredovala i počela se suočavati s nizom dugoročnih izazova, a rane koje je otvorio Trump počele su zaceljivati. Ali najveća usluga koju bi Bajden danas mogao pružiti javnosti bila bi objava da se neće kandidovati za reizbor", napisao je "Tajms" .

Uredništvo "Tajmsa" čine ugledni urednici i treba odražavati vrednosti medija, napominje "Jutarnji list".

Članovi Demokratske stranke takođersu doveli u pitanje Bajdenovu sposobnost da preuzme novi mandat, što je izazvalo buru unutar stranke, ali je predsednik u petak rekao da može "obaviti posao", dobivši podršku dvojice svojih prethodnika Baraka Obame i Bila Klintona.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: