Svet 0

28.06.2024.

19:32

Bolivijska policija na nogama: Uhapšena još 4 vojna lica

Bolivijski zvaničnici saopštili su danas da su uhapsili još četiri vojna lica u vezi sa pokušajem puča u sredu protiv vlade predsednika Luisa Arsea, čime se broj uhapšenih povećao na 21.

Izvor: Tanjug

Bolivijska policija na nogama: Uhapšena još 4 vojna lica
Tanjug/AP Photo/Juan Karita

Podeli:

Vlasti tvrde da se među 21 pritvorenim nalazi muškarac za koga se sumnja da je obavljao obaveštajne poslove ispred predsedničke palate dok je puč bio u toku i vojni narednik koji je navodno koordinirao puč koristeći mrežu Fejstajm i druge aplikacije.

Pokušaj državnog udara predvodio je Huan Hose Sunjiga, koji je bio komandant vojske pre nego što je javno otpušten u sredu, a nakon puča je uhapšen. Sunjiga je tvrdio, ne pružajući dokaze, da mu je Arse naredio da izvede pobunu, kako bi povećao svoju opadajuću popularnost dok se suočava sa nezadovoljstvom javnosti i ekonomskim problemima.

Arse je u četvrtak uveče negirao optužbe da je sam orkestrirao da bi dobio političku podršku uoči izbora sledeće godine, na kojima se očekuje da učestvuje i bivši predsednik Evo Morales.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: