Svet 0

28.06.2024.

16:04

Počelo je: "Operacija je u toku"; Raste broj žrtava

Izraelska vojska potvrdila je da je u toku operacija u naselju Šudžaja u gradu Gaza, koja je pokrenuta nakon što je IDF navodno primila obaveštajne podatke o prisustvu "terorista" u toj oblasti.

Izvor: Tanjug

Počelo je: "Operacija je u toku"; Raste broj žrtava
Tanjug/AP Photo/Hussein Malla, File

Podeli:

Dopisnik Al Džazire danas je sa lica mesta objavio da je jutros u Šudžaji pronađeno tela sedmoro Palestinaca i dodao da je dvoje ubijeno, a petoro ranjeno u izraelskom bombardovanju pijace u ovom naselju.

Tajms of Izrael navodi da su Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile da je na desetine lokacija Hamasa pogođeno iz vazduha. IDF je takođe saopštila da je izvela nekoliko napada u severnom pojasu Gaze i rekla da je "eliminisano na desetine terorista koji su se krili u školama i objektima UNRWA", prenosi Gardijan.

Izraelska vojska je saopštila da je borbeni avion udario operativca Hamasa u zgradi u centralnoj Gazi Deir al-Balah, u okviru izraelske "humanitarne zone".

Izraelske snage danas su produbile svoj upad u dva severna i južna područja Pojasa Gaze, a palestinski zdravstveni zvaničnici rekli su da je u tenkovskom granatiranju u Rafi poginulo najmanje 11 ljudi, prenosi Rojters.

"Situacija je veoma opasna i mnoge porodice odlaze (severno) ka Kan Junisu, čak i iz oblasti Mavasi, jer su stvari postale nesigurne", rekao je jedan Palestinac, koji je preko noći bio primoran na pobegne na sever.

Al Džazira je prethodno izvestila da je u napadu na Mavasi ubijeno najmanje 11 osoba, a ranjeno je više od 40.

Od 7. oktobra, u Pojasu Gaze je u izraelskim napadima ubijeno 37,500 Palestinaca, uključujući 15,162 dece i 10,018 dece, kao i 147 novinara, javlja palestinska agencija Wafa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: