Svet 0

28.06.2024.

13:32

Meloni: Antisemitski stavovi nisu u skladu s politikom Braće Italije

Antisemitizam nije u skladu sa stavovima italijanske vladajuće desničarske partije Braća Italije (FDI), izjavila je danas premijerka Đorđa Meloni, nakon što su dva vodeća člana omladinskog krila FDI-a, Nacionalna omladina (GN) podnela ostavke u četvrtak.

Izvor: Tanjug

Meloni: Antisemitski stavovi nisu u skladu s politikom Braće Italije
Tanjug/Roberto Monaldo/LaPresse via AP

Podeli:

Flaminija Paće i Eliza Senjini podnele su ostavku usled navoda o antisemitskim izjavma protiv jevrejskog senatora FDI i navodnih pretnji liderki opozicione Demokratske partije (PD) levog centra Eli Šlajn, koja je jevrejskog porekla.

''Kao što sam već mnogo puta rekla, i ponavljam, mislim da je svako ko ima rasistička, antisemitska ili nostalgična osećanja jednostavno ušao u pogrešnu kuću jer su ta osećanja nekompatibilna sa Braćom Italije", rekla je Meloni posle samita EU u Briselu.

Međutim, ona je kritikovala metode koje koristi levičarska istraživačka novinarska grupa Fanpejdž, koja je otkrila navodne neofašističke i antisemitske stavove koja su izrazili neki članovi GN-1, prenosi Ansa.

"Od danas je moguće infiltrirati se u političke partije i sindikate, snimati skupove, objavljivati snimke. Infiltriranje na skupove političkih partija je metod koji miriše na režim", istakla je Meloni.

Opozicija je okarakterisala izjavu Meloni protiv Fanpejdža kao ''režimsku“. Istraga Fanpejdža, pod nazivom ''Melonijanska omladina'', potresla je njenu stranku u trenutku kada premijerka pokušava da učvrsti svoju reputaciju umerenosti na sceni EU, istovremeno utvrđujući moć desnice u Evropi nakon uspeha na izborima, navodi Ansa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: