Svet 1

28.06.2024.

12:30

Haris brani Bajdena: Pobedićemo ovog tipa - Trampa

Potpredsednica SAD Kamala Haris izjavila je danas, komentarišući debatu američkog predsednika Džozefa Bajdena i republikanskog kandidata Donalda Trampa, da ljudi mogu da diskutuju o stilskim stvarima, ali da na kraju, izbori treba da se baziraju na onome što j

Izvor: Tanjug

Haris brani Bajdena: Pobedićemo ovog tipa - Trampa
Tanjug/AP Photo/Adam Bettcher, File

Podeli:

"Da, početak je bio spor, ali završetak je bio snažan. Bajden je pokazao veoma jasan kontrast u odnosu na Trampa po pitanjima koja su od suštinske važnosti za američki narod", rekla je Haris za CNN, komentarišući zabrinutost demokrata oko jučerašnjeg nastupa predsednika i ocena da bi Bajden trebalo da se povuče.

Prema njenim rečima, nepotrebno je raspravljati o nečijem 90-minutnom nastupu, već o "nastupu" koji je postignut u poslednje tri i po godine, koliko je Bajden na vlasti.

Donator Bajdenove kampanje, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da je Bajdenov nastup bio diskvalifikujući i da ne može rečima da opiše "koliko je nastup bio loš".

On smatra da će "presušiti" i prikupljanje sredstava za kampanju, jer novac prati entuzijazam.

"Kako neko ozbiljan može da kaže doniraj da bi izabrao Džoa? Nastaviću da prikupljam sredstva za njega. Šta drugo možemo da uradimo? Nemamo drugu opciju", kaže donator.

Demokratski senator Rafael Vornok kaže da bi bio zabrinut za ishod izbora da Bajden iza sebe nema rezultate. "Činjenica je da je ovo čovek koji je doneo istorijske zakone", rekao je Vornok posle debate.

Kada je reč o predsedniku, Bajden smatra da je sve dobro prošlo. Upitan da li je bolestan, Bajden je rekao da ga samo boli grlo.

"Mi ćemo pobediti ovog tipa (Donalda Trampa), a vi ste mi potrebni da bih u tome uspeo. Vi ste razlog zašto je Amerika dobra", poručio je on svojim pristalicama.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: