Svet 7

28.06.2024.

10:11

Snimljeno je: Orban i Zelenski, oči u oči VIDEO

Mađarski premijer Viktor Orban i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kratko su porazgovarali na marginama samita EU u Briselu.

Izvor: Index.hr

Snimljeno je: Orban i Zelenski, oči u oči VIDEO
Tanjug/Olivier Hoslet, Pool Photo via AP

Podeli:

Snimak iz dvorane prikazuje Zelenskog kako sedi, dok pored njega stoji predsednik Evropskog saveta u odlasku Šarl Mišel. U tom trenutku im prilazi Orban te pruža Zelenskom ruku. Ukrajinski čelnik zatim ustaje i rukuje s mađarskim premijerom.

Ne čuje se o čemu su tačno razgovarali Orban i Zelenski, ali po gestikulacijama izgleda kao da su bili emotivno angažovani u razgovoru, ocenio je hrvatski portal Index.

Zelenski je tokom razgovora čak položio ruku na Orbanovo rame, dok je Orban tokom gotovo celog razgovora mahao rukama.

Ukrajina je inače, u četvrtak potpisala bezbednosne sporazume sa Evropskom unijom, kao i sa Litvanijom i Estonijom, dok Mađarska za nekoliko dana, od 1. Jula, počinje svoje šestomjesečno predsedanje Savetom Evropske unije.

Orban se od početka ruske invazije pozicionirao kao jedan od retkih eVropskih saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina, kontinuirano se protiveći slanju oružja Kijevu. Takođe je osporavao politiku uvođenja sankcija Rusiji.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: