Svet 0

27.06.2024.

23:39

Drama ispred rezidencije Netanjahua: Demonstranti zapalili lomaču FOTO/VIDEO

Demonstranti okupili su se danas u Jerusalimu ispred kuće izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, zapalivši lomaču na ulici i pozvali na njegovu ostavku.

Izvor: Index.hr

Drama ispred rezidencije Netanjahua: Demonstranti zapalili lomaču FOTO/VIDEO
EPA-EFE/RONEN ZVULUN / POOL

Podeli:

"Napušteni smo – izbori sada!" pisalo je na jednom transparentu.

Demonstranti su uzvikivali megafonima, mahali zastavama i udarali u bubnjeve dok su policajci stajali pored barikada.

Takvi protesti su postali učestaliji kako se rat Izraela protiv Hamasa nastavio u Gazi i kako prijeti eskalacija sukoba s libanonskim Hezbolahom, iako protesti nisu dosegli svoj vrhunac kao pre godinu dana kad je Netanjahuova vlada probala uneti izmene izraelskog pravosudnog sistema.

Mnogi u gomili, koja se brojala u hiljadama, uzvikivali su svoju podršku postizanju sporazuma kojim bi se oslobodilo oko 120 izraelskih talaca koje Hamas drži u Gazi.

Kada je sunce počelo da zalazi, demonstranti su blokirali saobraćaj i zapalili veliku lomaču u centralnoj ulici Jerusalima. Ali nije bilo izveštaja o većim neredima i policija nije koristila vodene topove za kontrolu mase, kao što je to činila tokom burnijih protesta.

Međutim, policija je pronašla dimne bombe u blizini premijerove kuće. Protesti još nisu promenili političku klimu, a Netanjahu i dalje kontroliše stabilnu većinu u parlamentu.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

18 h

Podeli: