Svet 1

28.06.2024.

7:52

Kadirov spreman na krvnu osvetu: "Pobićemo ih sve"

Čečenski lider Ramzan Kadirov pozvao je snage bezbednosti da ubiju članove porodica osumnjičenih islamskih militanata.

Izvor: Index.hr

Kadirov spreman na krvnu osvetu: "Pobićemo ih sve"
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

Podsetimo, pre četiri dana u Dagestanu se dogodio teroristički napad u kome je ubijeno 16 policajaca i pet civila. Pet napadača, koji su na kraju eliminisani, napali su dve sinagoge i dve pravoslavne crkve.

"Ako su osumnjičeni napadači povezani sa đavolima, onda bi njihova cela porodica trebalo da bude kažnjena. Porodica treba da zna da je u potpunosti odgovorna", rekao je Kadirov tokom sastanka sa regionalnim bezbednosnim zvaničnicima u utorak, prenosi Moskva tajms.

Već je ranije pozivao na nasilne metode

"Ko god da napadne policajce mora da shvati da ćemo u krvnoj osveti pobiti sve – njegovog oca, brata, strica", dodao je on. Kadirov u naknadnoj objavi na društvenim mrežama nije ponovio pretnje porodicama napadača, ali je upozorio da će napadači i njihovi pomagači biti najstrože kažnjeni.

On je takođe pozvao stanovnike Čečenije da budu "budni prema svojim najbližim rođacima kako bi ih zaštitili od štetnog uticaja terorističke ideologije". Čečenski moćnik je ranije pozivao na nasilje protiv kritičara vlade, uključujući "pucanje" demonstrantima "u glavu", kao i "lomljenje prstiju i čupanje jezika" onima koji ga vređaju.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: