Svet 1

27.06.2024.

18:11

Vojska sve bliža granici; Spremaju se za rat?

Izraelska vojska počela je da pomera trupe u blizini graničnog područja sa Libanom tokom vojnih vežbi koje simuliraju rat u toj zemlji, javili su u četvrtak izraelski mediji, prenosi Anadolu.

Izvor: Avaz.ba

Vojska sve bliža granici; Spremaju se za rat?
Tanjug/AP Photo/Leo Correa, File

Podeli:

Vojska je objavila snimke vojnih vežbi u pripremi za mogući rat sa libanskom grupom Hezbolah.

U vojnom saopštenju se navodi da je 12. brigada Golani izvela vežbu koja je simulirala borbu na složenom terenu.

"Vojna 55. rezervna padobranska brigada izvela je i vojnu vežbu koja je uključivala različite scenarije borbe, uključujući kretanje po složenom terenu i napredovanje planinskim putem," saopštila je vojska.

Izraelski Kanal 12 izvestio je da je vojska počela da pomera snage ka severu blizu libanske granice usred eskalacije tenzija duž izraelsko-libanske granice. Prema navodima emitera, Tel Aviv i dalje pokušava da postigne dogovor sa Bejrutom kako bi Izraelcima omogućio povratak u gradove na severu Izraela.

Tenzije su porasle duž granice Libana sa Izraelom usred prekograničnih napada između Hezbolaha i izraelskih snaga dok Tel Aviv nastavlja svoju smrtonosnu ofanzivu na pojas Gaze, u kojoj je od 7. oktobra prošle godine poginulo više od 37.700 ljudi.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: