Svet 0

27.06.2024.

14:10

Borisov: Trenutno niko ne može da formira vladu

Lider bugarske stranke GERB i bivši premijer te zemlje Bojko Borisov izjavio je danas da trenutno nijedna stranka ne može da formira stabilnu vladu.

Izvor: Tanjug

Borisov: Trenutno niko ne može da formira vladu
Profimedia

Podeli:

On je novinarima rekao da trenutna situacija koči napredak Bugarske ka pridruživanju evrozoni, što je cilj za koji veruje da bi mogao da se postigne da je postojala stabilna vlada, na čelu sa GERB-om, prenosi portal Novinite.

On je kritikovao predizbornu kampanju pojedinih stranaka rekavši da su političke stranke više bile fokusirane na sticanje izborne prednosti nego na efikasno upravljanje.

Portal prenosi i da se očekuje da predsednik Rumen Radev, nakon političkih konsultacija sa svih sedam poslaničkih grupa, saopšti kome će poveriti mandat. parlamentarni izbori u Bugarskoj održani su istovremeno kada i izbori za Evropski parlament 9. juna i na njima je najviše glasova dobila koalicija GERB-SDS bivšeg premijera Bojka Borisova i osvojila 68 od ukupno 240 mandata.

Pokret za prava i slobode (DPS) osvojio je 47 mandata, a lista Nastavljamo promene - Demokratska Bugarska (PP-DB) osvojila je 39 mandata, prenosi portal Novini.

"Preporod" je osvojio 38 mandata, a Bugarska socijalistička partija (BSP) 19. Iza njih su "Ima takav narod" (ITN) sa 16 mandata i "Veličina" sa 13.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: