Svet 1

27.06.2024.

10:47

Oružani napad u Briselu; Ima mrtvih i ranjenih

Dvoje ljudi je ubijeno iz vatrenog oružja, a dvoje teško ranjeno noćas u kvartu kod južne železničke stanice u Briselu, javio je danas portparol policije.

Izvor: Beta

Oružani napad u Briselu; Ima mrtvih i ranjenih
Shutterstock/warunee singlee

Podeli:

Meci su ispaljeni noćas između posle ponoći "oko jednog kafea" u briselskom kvartu Sen Žil rekao je isti izvor. Osoba ili osobe osumnjičene za napad su u bekstvu.

U napadu je ranjeno troje ljudi, od kojih je dvoje u teškom stanju, dok je stanje treće osobe stabilizovano, rekao je portparol policije.

Taj kvart su vlasti ove godine identifikovale kao jedno od žarišta za trgovinu drogom u Briselu, među ukupno 15 takvih mesta od 19 opština u glavnom gradu Belgije.

Međutim, policija za sad ne povezuje incident sa drogom.

Tužilaštvo će kasnije danas govoriti o tome, rekao je portparol policije.

Agencija Frans pres navodi da poslednjih nekoliko godina Belgija beleži porast oružanog nasilja vezanog za rivalstvo trgovaca drogom.

Oružani okršaji na ulicama se dešavaju u Briselu i u Antverpenu, čija luka je postala glavno mesto gde u Evropu ulazi ilegalni kokain iz Južne Amerike.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: