Svet 0

27.06.2024.

11:03

Voz izleteo iz šina: Dvoje poginulih, veliki broj povređenih FOTO/VIDEO

U isklizavanju voza iz šina u severnoj Rusiji poginulo je najmanje dvoje ljudi a jedna osoba se vodi kao nestala, javila je danas državna železnička kompanija.

Izvor: Beta

Voz izleteo iz šina: Dvoje poginulih, veliki broj povređenih FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

Voz sa 14 vagona izleteo je iz šina u severnoj ruskoj republici Komi sinoć, saopštila je Ruska želenzica, navodeći da je devet vagona ispalo iz šina. Povređeno je oko 50 ljudi, javila je ruska novinska agencija Interfaks, pozivajući se na zvaničnike hitnih službi.

Voz sa 232 putnika išao je ka južnom gradu Novorosijsku iz Vorutke, rudarskog grada na severu republike Komi, saopštila je železnica. Dodala je da je jaka kiša, koja je odnela delove šina pruge, verovatni uzrok isklizavanja. 

Ruska železnica je obećala da će platiti dva miliona rubalja (oko 22.900 dolara) porodicama svakog od poginulih, pored 2.025 miliona rubalja (oko 23.100 dolara) koliko će dobiti od osiguranja. 

Povređeni koji su morali da budu zbrinuti u bolnici dobiće po miliona rubalja (oko 11.400 dolara), a oni koji su ambulantno zbrinuli povrede po 500.000 rubalja (oko 5.700 dolara), saopštila je kompanija.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: