Svet 0

26.06.2024.

18:54

Stigla najava iz Rusije: Potpisaćemo još jedan veliki sporazum

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da će Rusija i Iran dalje produbljivati savez i da su u toku pripreme za potpisivanje, kako se ističe, velikog sporazuma.

Izvor: Klix.ba

Stigla najava iz Rusije: Potpisaćemo još jedan veliki sporazum
Profimedia

Podeli:

Prema rečima Zaharove, reč je o sveobuhvatnom sporazumu Rusije i Irana koji se već dugo najavljuje, a koji će zvanično biti potpisan narednih meseci.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je u januaru ove godine saopštilo da će novi međudržavni sporazum Irana i Rusije predstavljati neviđeni uzlet rusko-iranskih odnosa i da je dokument u završnoj fazi dogovora.

Iran i Rusija su u proteklih nekoliko godina značajno produbili saradnju, a osim ekonomskog, ona se u velikoj meri ogleda u vojnoj saradnji koja podrazumeva dolazak ruskih aviona u Iran i isporuku iranskih dronova Rusiji, koji su takođe korišćen u ratu u Ukrajini.

Pored Irana, Rusija, tačnije predsednik ove zemlje Vladimir Putin, nedavno je potpisala sporazum o saradnji sa Severnom Korejom, što je, kako je naglašeno, prvi korak ka produbljivanju saradnje sa ovom zemljom.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: