Svet 3

26.06.2024.

18:39

Ovaj čovek je upropastio Zelenskog?

Najdžel Faraž, lider britanske desnice, partije Reforma UK, izjavio dfa je nekadašnji britanski premijer Boris Džonson odvraćao ukrajinskog predsednika od potpisivanja mirovnog sporazuma.

Izvor: Novosti

Ovaj čovek je upropastio Zelenskog?
EPA-EFE/HOLLIE ADAMS / POOL

Podeli:

Džonson je bio britanski premijer 2019-2022, a Faraž sada tvrdi da je Bo-džo, kako zovu bivšeg pritanskog premijera, tako postao kriv za žrtve u ukrajinskim bitkama.

Na pitanje kako bi mogao da izgleda mirovni sporazum o Ukrajini, Faraž je rekao: "Ono što izgleda nije odbacivanje mirovnog sporazuma, što je Džonson vrlo jasno učinio, iz svojih razloga. Koliko je ljudi umrlo od toga, ja sam ne znam."

"Kao da želi da se obe strane bore do smrti. S obzirom na to da imamo i do milion žrtava u borbi, smatram da je to izvanredno", dodao je Faraž, a citirao ga je "Tajms".

Lider Reforme UK nije isključio da će Ukrajina morati da se odrekne nekih svojih teritorija kako bi prekinula borbe.

"To je njegov (Zelenski) izbor. Niko i ne govori o miru. Sve o čemu govorimo je 'Ukrajina će pobediti'. Zaista sam prilično skeptičan u vezi sa tim", primetio je on.

Prema Faražu, ako Zelenski bude insistirao na povratku svih oblasti za koje vlasti u Kijevu veruju da pripadaju Ukrajini, "možda u Ukrajini neće ostati nijedan mladić".

Inače, Dejvid Arahamia, šef propredsedničke frakcije Sluga naroda u Vrhovnoj radi (ukrajinskog parlamenta), tvrdio je u novembru 2023. da je bivši britanski premijer Boris Džonson zabranio Kijevu da potpiše mirovne sporazume sa Rusijom posle pregovora u Istanbulu, marta 2022. i zahtevao da Ukrajina nastavi vojne aktivnosti protiv Rusije, prenela je agencija Tass.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: