Svet 1

26.06.2024.

15:46

Kremlj konačno o Šojguu: Apsurdno

Kremlj smatra apsurdnim naloge koje je izdalo Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda protiv bivšeg ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova.

Izvor: Tanjug

Kremlj konačno o Šojguu: Apsurdno
Profimedia

Podeli:

"Smatramo ih prilično apsurdnim, kao i prethodne dve odluke koje su se ticale šefa države i ombudsmana za našu decu", rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje novinara, prenosi Izvestija.

On je naglasio da Rusija ne priznaje jurisdikciju MKS.

"Mi ne priznajemo nadležnost ovog suda, mi nismo članovi relevantnog statuta, mi ne priznajemo ove odluke", rekao je Peskov.

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda u utorak je izdalo naloge za hapšenje bivšeg ministra odbrane Ruske Federacije, a sada sekretara Saveta bezbednosti RF Šojgua i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Gerasimov. Oni su optuženi da su počinili ratne zločine i naneli "prekomernu kolateralnu štetu civilima ili objektima".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: