Svet 0

26.06.2024.

14:25

Fico se oporavlja, uskoro se vraća

Rehabilitacija premijera Roberta Fica nakon pokušaja atentata na njega u maju se nastavlja, izjavio je danas slovački ministar odbrane Robert Kalinjak.

Izvor: Tanjug

Fico se oporavlja, uskoro se vraća
Profimedia

Podeli:

On je dodao da bi Fico mogao da se vrati na funkciju krajem juna i početkom jula.

"U principu, rehabilitacija se nastavlja. Napredak je u nekim okolnostima zadovoljavajuci, dok je u nekim slučajevima komplikovaniji. Nije to bila laka povreda i jednostavno je potrebno neko vreme da se vrati u optimalno stanje 100 odsto", rekao je on, prenosi agencija TASR.

Prema njegovim rečima, najave premijera da bi mogao da se vrati na posao na prelazu iz juna u jul su realne.

"To znači da bismo mogli da ga vidimo ove ili sledece nedelje", dodao je Kalinjak, napominjući da ne veruje da ce Fico voditi sledecu sednicu vlade koja ce se održati 3. jula u Zakamenu, u oblasti Žilina.

Fico je zadobio višestruke rane od vatrenog oružja nakon sednice vlade u mestu Handlova u oblasti 15. maja, kada je na njega pucao naoružani 71-godišnji muškarac.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: