Svet 1

26.06.2024.

11:03

Ubijen član Lekara bez granica, Izraelci poručili: "Vaš kolega je bio terorista" FOTO

Izraelska vojska (IDF) novom objavom na društvenim mrežama izazvala je niz burnih reakcija, a sve povodom rasprave koju su pokrenuli sa organizacijom Lekari bez granica.

Izvor: Klix.ba

Ubijen član Lekara bez granica, Izraelci poručili: "Vaš kolega je bio terorista" FOTO
Profimedia/Khalit Alkahlut/Anadolu

Podeli:

Naime, Lekari bez granica (MSF) su na društvenim mrežama objavili kako je u novom izraelskom napadu u gradu Gaza ubijen njihov kolega Fadi Al-Vadija.

"U napadu je ubijen Fadi, zajedno s još pet osoba, uključujući troje dece, dok je vozio bicikl na posao. Sve se dogodilo u blizini bolnice MSF-a gde je pružao negu", naveli su iz organizacije.

Na ovu objavu reagovala je i izraelska vojska.

"Uvek proverite koga zapošljavate. Vaš kolega, Fadi Al-Vadija, bio je terorista i član Islamskog džihada. On je unapredio raketne sisteme organizacije. On je samo još jedan slučaj teroriste u Gazi koji iskorišćava civilno stanovništvo kao živi štit", saopštili su iz IDF-a.

Izraelska vojska i poslednjih nekoliko dana nastavila je s napadima u Gazi, a jedan od poslednjih izvršen je u južnom delu Pojasa Gaze gde je, prema tvrdnji izraelskih zvaničnika, meta napada bio Visam Abu Isaku.

"On je uključen u dopremanje oružja Hamasu, a poslednjih godina krijumčario je oružje preko graničnog prelaza Rafa i prekograničnih podzemnih ruta", poručili su iz IDF-a.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: