Svet 0

26.06.2024.

10:49

Lavrov: Rusija želi samo jedno

Rusija želi samo jedno – da sa Zapada ne bude nikakvih bezbednosnih pretnji, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na forumu "Primakovska čitanja".

Izvor: RT Balkan

Lavrov: Rusija želi samo jedno
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Podeli:

On je još jednom ponovio da Vašington neće uspeti da očuva hegemoniju u svetu, iako će SAD verovatno ostati jedan od svetskih centara.

"Čak i ako SAD ostanu jedan od svetskih centara, što će najverovatnije i biti slučaj, to uopšte ne znači da će svetski poredak biti takav da će u njemu centralno mesto imati SAD", objasnio je Lavrov.

Ministar je dodao da je želja administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena da Rusiji nanese "strateški poraz" doživela krah, kao i neke druge težnje Vašingtona, koje se ne odnose samo na Moskvu. 

"Generalno gledano, težnje i trendovi koje pratimo u praktičnoj politici Bajdenove administracije nisu novi, bilo da se radi o idejama koji su doživeli krah da se nanese strateški poraz Rusiji ili prilično naivnoj želji da se istovremeno obuzdaju Moskva, Peking i sada Islamska Republika Iran. Stiče se utisak da vladajuće elite u Sjedinjenim Državama nisu izvukle pouke iz svojih brojnih spoljnopolitičkih i vojnih neuspeha poslednjih godina", izjavio je Lavrov.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: