Svet 2

25.06.2024.

15:55

Savet bezbednosti Rusije se oglasio zbog Šojgua: Ovo je rat

Savet bezbednosti Rusije saopštio je danas da je nalog Međunarodnog krivičnog suda za hapšenjem bivšeg ministra odbrane Sergeja Šojgua pravno besmislen i da je deo hibridnog rata protiv Moskve, prenela je državna novinska agencija TASS.

Izvor: Reuters

Savet bezbednosti Rusije se oglasio zbog Šojgua: Ovo je rat
Shutterstock/Sasa Dzambic Photography

Podeli:

MKS je izdao naloge za hapšenje Šojgua, koji je sada sekretar Saveta bezbednosti, i Valerija Gerasimova, načelnika ruskog Generalštaba, zbog navodnih zločina počinjenih tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Sud sa sedištem u Hagu saopštio je da su Šojgu i Gerasimov osumnjičeni da su počinili ratne zločine i zločine protiv čovečnosti zbog usmeravanja napada na civile i civilne objekte u Ukrajini.

TASS je preneo saopštenje Saveta bezbednosti Rusije koji je rekao da je taj potez besmislen.

"Ovo je samo pucanje u prazno, pošto se nadležnost MKS ne proteže na Rusiju i (odluka) je doneta kao deo hibridnog rata Zapada protiv naše zemlje", navodi se u saopštenju.

MKS je prošle godine izdao naloge za hapšenje predsednika Vladimira Putina i njegove dečje komesarke Marije Lvove-Belove, za koje je Kremlj tada rekao da su nečuveni i pravno nevažeći.
 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: