Svet 11

24.06.2024.

18:52

Drama kod Moskve: Požar u institutu, raste broj mrtvih; Poznat uzrok požara VIDEO

Broj poginulih u požaru koji je danas izbio u poslovnoj zgradi u gradu Frjazino kod Moskve porastao je na osam, javlja Interfaks pozivajući se na izvore iz hitnih službi.

Izvor: Tanjug

Drama kod Moskve: Požar u institutu, raste broj mrtvih; Poznat uzrok požara VIDEO
Shutterstock/Tsuguliev

Podeli:

Požar u osmospratnoj zgradi u Frjazinu izbio je u popodnevnim časovima, a vatra je zahvatila deo od petog do osmog sprata na površini od 4,5 hiljada kvadratnih metara, prenosi agencija Interfaks.

U gašenju požara učestvovala su dva helikoptera Ka-32, na lice mesta stiglo je 12 vozila Hitne pomoći, a u saopštenju tužilaštva Moskovske oblasti se navodi da se utvrđuju sve okolnosti koje su izazvale vatrenu stihiju.

"Najverovatnije je da su požar izazvali kratki spojevi i kvarovi na opremi", saopšteno je iz službe za vanredne situacije.

Prema rečima sagovornika Interfaksa, guvernera Moskovske oblasti Andreja Vorobjeva, na šestom spratu zgrade eksplodirala je boca za gas i urušila plafon.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: