Svet 0

24.06.2024.

14:25

Nakon fekalija, Severna Koreja bombarduje Južnu Koreju - parazitima

U balonima koje je Severna Koreja prebacila preko granice u Južnu Koreju pronađeni su paraziti u fekalijama, zajedno sa odećom kao što su donji veš, kravate i čarape, saopštile su vlasti u Seulu.

Izvor: Tanjug

Nakon fekalija, Severna Koreja bombarduje Južnu Koreju - parazitima
EPA-EFE/Chung Sung-Jun / POOL

Podeli:

Severna Koreja je poslala više od 1.000 balona preko granice od kraja prošlog meseca, a ispitivanjem sadržaja u desetinama balona pronađeni su paraziti, kao što su okrugli crvi, bičevi i gliste, saopštilo je danas Ministarstvo ujedinjenja Južne Koreje.

Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera, rekla je da bi još balona moglo uskoro da prelete granicu nakon što su aktivisti u Južnoj Koreji ovog meseca ispustili balone u Severnu Koreju, a južnokorejska vlada je počela da emituje govore preko zvučnika na granici usmerenoj na sever.

Baloni koje su poslali aktivisti obično sadrže letke koji kritikuju porodicu Kim, koja vlada Severnom Korejom, zajedno sa predmetima kao što su novčanice u američkim dolarima, kese pirinča i USB kablovi sa K-pop muzikom, prenosi Blumberg.

Južnokorejsko ministarstvo je dodalo sa Pjongjang izbegava da preko granice šalje predmete koji bi mogli da ukazuju na svakodnevni život na Severu, a da baloni obično sadrže otpadni papir i odeću isečenu na komade.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: