Svet 7

24.06.2024.

17:42

Rusi, totalna katastrofa

Rusija je u nedelju pretrpela jedan od najkatastrofalnijih dana borbi, povećavši ukupan broj žrtava na preko pola miliona.

Izvor: newsweek

Rusi, totalna katastrofa
Profimedia

Podeli:

Dok nastavlja da žrtvuje i vojsku i tehniku na liniji fronta, sve dok trpi skupe ekonomske sankcije, ovaj visoki danak postavlja pitanje koliko dugo može da se održi ruska strategija ratovanja na iscrpljivanje.

Još 1.300 ruskih ruskih vojnika poginulo je u 24 sata do ponedeljka, 24. juna, tokom borbi u Ukrajini, čime su ukupni gubici vojske u Ukrajini iznosili oko 535.660 vojnika.

U objavi na Fejsbuku kojom se slavi veliki broj, Generalštab ukrajinskih oružanih snaga je ponovio tu cifru i napisao: "Pobedite okupatora! Zajedno ćemo pobediti! Naša snaga je u istini!"

Ovo čini nedelju jednim od najkatastrofalnijih dana za rusku vojsku otkako je prvi put krenula u "specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini" i zaostaje za samo malo iza jednodnevnog rekorda od 1.740 gubitaka.

Pored 1.300 vojnika za koje Ukrajina tvrdi da je poginulo u nedelju, ruske snage su izgubile 12 tenkova, 15 oklopnih borbenih vozila, 51 artiljerijski sistem i 27 bespilotnih letelica ili dronova.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: