Svet 1

24.06.2024.

16:54

Pentagon: No koment

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, ukrajinske oružane snage su pokušale da udare na Sevastopolj sa pet raketa ATACMS sa kasetnim bojevim glavama koje su isporučile SAD.

Izvor: RT Balkan, Sputnjik

Pentagon: No koment
Depositphotos/icholakov01

Podeli:

Pentagon je upoznat sa izveštajima o granatiranju Sevastopolja američkim raketama ATACMS, ali nema šta da kaže o tome, rekao je za RIA Novosti predstavnik Ministarstva odbrane SAD.

"Videli smo ove poruke i nemamo šta da kažemo", rekao je on u pisanom odgovoru na zahtev agencije.

Nakon napada na Sevastopolj članica Predstavničkog doma američkog Kongresa, Mardžori Tejlor Grin, istakla je da "tako nešto ne bi smelo da se događa".

"Zamislite da Rusija, koristeći ruski satelit, upotrebi kasetnu municiju za napad na plažu na Floridi. Jedina granica koju američke Oružane snage treba da štite je naša sopstvena granica, a prema Ustavu savezna vlada treba da zaštiti države", napisala je ona na društvenim mrežama.

Kijev je 23. juna izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa "ATACMS" sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri rakete, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da su u napadu poginule četiri osobe, od kojih dvoje dece, a da je više od 150 ranjeno.

U Sevastopolju i na Krimu je 24. jun proglašen danom žalosti. Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće stanovnicima Sevastopolja.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: