Svet 0

24.06.2024.

15:46

Pucnjava u Meksiku: Ubijeni policajac i tri trgovca drogom

Policajac i tri osobe osumnjičene za trgovinu drogom ubijeni su u nedelju tokom oružanog sukoba u gradu Matamoros u severoistočnom Meksiku, saopštili su danas zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Pucnjava u Meksiku: Ubijeni policajac i tri trgovca drogom
Foto: Shutterstock/Frontpage

Podeli:

Pucnjava je izbila dok je policija jurila za kombijem sa nekoliko naoružanih muškaraca, saopštila je na društvenim mrežama vlada meksičke države Tamaulipas, u kojoj se nalazi Matamoros.

Lokalne vlasti su saopštile da je troje njih umrlo dok je jedan pobegao, a takođe su prijavile i smrt člana bezbednosnih snaga, prenosi Figaro.

Matamoros, koji se graniči sa Teksasom, poprište je sukoba između Zalivskog kartela i rivalskih kriminalnih grupa, što čini Tamaulipas jednom od najopasnijih meksičkih država usled učestalih otmica ilegalnih migranata na putu za SAD i iznuda.

U martu 2023. godine, članovi Zalivskog kartela su u Tamaulipasu kidnapovali četiri Amerikanca, od kojih su dvojica ubijena.

Oko 32 migranta iz Venecuele i Hondurasa kidnapovana su prošlog januara dok su putovali autobusom na autoputu ka Matamorosu.

Usled nasilja povezanog sa kartelima, od 2006. godine u Meksiku je nastradalo 450.000 ljudi, a više od 100.000 osoba je nestalo.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: