Svet 6

23.06.2024.

23:06

Teroristički napad u Rusiji: Haos na ulicama, raste broj mrtvih FOTO/VIDEO

Načelnik policijske uprave grada Dagestanski Ognji, koji je došao da pomogne kolegama u Derbentu tokom terorističkih napada, preminuo je nakon što je teško ranjen, čime je broj žrtava porastao na 10.

Izvor: Tanjug

Teroristički napad u Rusiji: Haos na ulicama, raste broj mrtvih FOTO/VIDEO
Shutterstock/zef art

Podeli:

"Lekari nisu mogli da pomognu teško ranjenom načelniku policijske uprave Dagestanski Ognji koji je došao da pomogne kolegama iz Derbenta. On je preminuo nakon teškog ranjavanja", saopštila je pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana.

Prethodno je regionalna islamska zajednica na svom Telegram kanalu navela da je u terorističkim napadima u Dagestanu poginulo devet osoba. U terorističkim napadima u Derbentu i Mahačkali povređeno je 25 osoba, preneo je Interfaks.

Ruski istražni komitet za Dagestan otvorio krivične postupke za "teroristički napad".

U Derbentu i Mahačkali izvršeni su oružani napadi na dve pravoslavne crkve, sinagogu i punkt saobraćajne policije.

Kako je javila agencija, pozivajući se na predsednika Javne nadzorne komisije Dagestana Šamila Hadulajeva, militanti su ubili sveštenika u Derbentu, kao i čuvara crkvenog obezbeđenja u Mahačkali.

Dva militanta su ubijena u Mahačkali, navela je agencija i dodala da su još dva militanta privedena. "Dvojica militanata su privedena, pokušali su da se sakriju u gomili turista, ali su ih policajci identifikovali i priveli", rekao je izvor za Interfaks.

Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su dvojica militanata eliminisana u Derbentu tokom antiterorističke operacije.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: