Svet 6

23.06.2024.

23:06

Teroristički napad u Rusiji: Haos na ulicama, raste broj mrtvih FOTO/VIDEO

Načelnik policijske uprave grada Dagestanski Ognji, koji je došao da pomogne kolegama u Derbentu tokom terorističkih napada, preminuo je nakon što je teško ranjen, čime je broj žrtava porastao na 10.

Izvor: Tanjug

Teroristički napad u Rusiji: Haos na ulicama, raste broj mrtvih FOTO/VIDEO
Shutterstock/zef art

Podeli:

"Lekari nisu mogli da pomognu teško ranjenom načelniku policijske uprave Dagestanski Ognji koji je došao da pomogne kolegama iz Derbenta. On je preminuo nakon teškog ranjavanja", saopštila je pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana.

Prethodno je regionalna islamska zajednica na svom Telegram kanalu navela da je u terorističkim napadima u Dagestanu poginulo devet osoba. U terorističkim napadima u Derbentu i Mahačkali povređeno je 25 osoba, preneo je Interfaks.

Ruski istražni komitet za Dagestan otvorio krivične postupke za "teroristički napad".

U Derbentu i Mahačkali izvršeni su oružani napadi na dve pravoslavne crkve, sinagogu i punkt saobraćajne policije.

Kako je javila agencija, pozivajući se na predsednika Javne nadzorne komisije Dagestana Šamila Hadulajeva, militanti su ubili sveštenika u Derbentu, kao i čuvara crkvenog obezbeđenja u Mahačkali.

Dva militanta su ubijena u Mahačkali, navela je agencija i dodala da su još dva militanta privedena. "Dvojica militanata su privedena, pokušali su da se sakriju u gomili turista, ali su ih policajci identifikovali i priveli", rekao je izvor za Interfaks.

Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su dvojica militanata eliminisana u Derbentu tokom antiterorističke operacije.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: