Svet 4

23.06.2024.

8:08

Opozicija vređala predstavnike Ruske stranke: Marsovci

Prilikom pregleda izbornbog materijala u GIK-u, predstavnici opozicije su vređali predstavnike Ruske stranke. Tim povodom se Ruska stranka oglasila saopštenjem koje prenosimo u celosti:

Izvor: B92.net

Opozicija vređala predstavnike Ruske stranke: Marsovci
Ruska stranka

Podeli:

"Ruska stranka u Nišu obaveštava javnost da su, prilikom pregleda izbornog materijala u GIK-u, predstavnici opozicionih stranaka vređali Rusku stranku, nazivajući nas "marsovcima" i "nepostojećima".

Ovaj izgred niških opozicionara, koji su svi redom zagovornici zapadnih vrednosti, u potpunosti je neprimeren vremenu u kome živimo, jer se nikako drugačije ne može shvatiti nego kao nipodaštavanje nas kao učesnika na izborima, zajednice čije interese predstavljamo i građana koji su nama dali svoj glas.

Istine radi, podsećamo javnost da su nas isti ti opozicionari, po zatvaranju birališta 2. juna, pozivali na razgovore kako bismo ušli u koaliciju s njima. Tada smo, izgleda, itekako bili "postojeći", "zemljani" i rado viđeni partneri u ostvarenju njihovog nauma da se domognu vlasti u Nišu, ali po odluci predsednika Gradskog odbora Ruske stranke u Nišu i izabranog odbornika u Skupštini grada Niša, Tihomira Perića, da dogovor postignemo sa Srpskom naprednom strankom i njenim koalicionim partnerima, odjednom su počeli da nam prebrojavaju krvna zrnca, a kako smo sada videli, i da preispitaju naše postojanje.

Licemerju tih opozicionara nema kraja, pa su na istoj sednici GIK-a, prilikom utvrđivanja stvarnog stanja u džakovima sa biračkih mesta za koja su oni uložili prigovore, svi listom potpisali izveštaje o utvrđenom broju glasova, a onda glasali protiv, prilikom donošenja rešenja u kojima su sadržani upravo rezultati utvrđeni u proveri, pola sata ranije.

Njima poručujemo – građani koji glasaju na izborima i koji sada posmatraju vaše ponašanje, poslednji su sud rada svakoga od nas. Sve ono što smo imali priliku da vidimo u javnosti u ovih 20 dana, kao i poslednje uvrede izrečene na račun nas, pokazuju nam da je odlika da za budućeg koalicionog partnera u Skupštini grada Niša izaberemo listu okupljenu oko Srpske napredne stranke bila ispravni, a pre svega odgovorna prema Nišlijama i našem gradu koji nam je svima u srcu", navodi se u saopštenju Ruske stranke.
 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: