Svet 0

22.06.2024.

21:40

Pogođeni su, broje se mrtvi

Najmanje 39 ljudi je ubijeno u današnjim izraelskim napadima na sever Gaze, saopštili su palestinski zvaničnici.

Izvor: Beta

Pogođeni su, broje se mrtvi
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Direktor bolnice Al-Ahli u gradu Gaza Fadel Naem rekao je za Asošiejted pres da je više od trideset tela dovezeno u bolnicu.

Palestinska civilna odbrana, grupa za hitne slučajeve aktivna u Gazi, saopštila je da je izvukla približno isti broj tela iz zgrade pogođene izraelskim bombama u istočnom delu grada Gaze.

Dodali su da radnici hitne pomoći tragaju za preživelima na mestu drugog napada, u izbegličkom kampu Šati, zapadno od grada Gaze.

Izrael je u subotu saopštio da su njegovi borbeni avioni napali dve vojne lokacije Hamasa, u oblasti grada Gaze, ali bez dodatnih detalja.

U odvojenom izraelskom napadu, u istočnoj libanskoj dolini Bekaa, ubijen je pripadnik vojnog krila Al-Jamaa al-Islamiia, Islamske grupe, sunitske muslimanske frakcije blisko povezane sa Hamasom.

Izraelska vojska saopštila je danas da je jedan Izraelac ubijen u gradu Kalkilja na severu Zapadne obale, gde su izraelske snage u petak ubile dvojicu pobunjenih Palestinaca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: