Svet 0

22.06.2024.

13:06

Snažna oluja napravila rusvaj: Tri osobe zatrpane, mesto odsečeno od sveta VIDEO

Tri osobe su ostale zatrpane u odronu kamenja nakon jake oluje u regionu Grison na jugoistoku Švajcarske, a jedna žena je spasena jutros u blizini sela Lostalo severno od jezera Komo, saopštila je danas regionalna policija.

Izvor: Tanjug

Snažna oluja napravila rusvaj: Tri osobe zatrpane, mesto odsečeno od sveta VIDEO
Tanjug/Samuel Golay/Keystone via AP

Podeli:

Turističko mesto Cermat na Materhornu u švajcarskim Alpima odsečeno je od sveta zbog opasnosti od poplave, a nadležne službe i dalje tragaju za tri nestale osobe, prenosi portal Regione.

Posebno je pogođena dolina Mesolcina južno od prevoja San Bernardino na italijanskoj granici, rekli su lokalni zvaničnici i potvrdili da je nekoliko desetina ljudi iz predostrožnosti evakuisano iz svojih domova, upozorivši da su lokalne saobraćajnice poplavljene.

Policija je apelovala da se ne ulazi u podrume i podzemna parkirališta i pozvala stanovništvo da se ne kreće u zone poplave. Deonica auto-puta na granici sa Italijom morala je da bude zatvorena za saobraćaj zbog odrona.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: