Svet 0

21.06.2024.

14:34

Orban ponovo prkosi: Samo žele da nam nanesu štetu

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da šef Evropske narodne partije Manfred Veber ima samo jedan cilj, a to je da "nanese štetu Mađarskoj", kao i da je "mađarofobičan".

Izvor: Tanjug

Orban ponovo prkosi: Samo žele da nam nanesu štetu
EPA-EFE/ZOLTAN MATHE HUNGARY OUT

Podeli:

"Sprečili smo ga da 2019. godine postane predsednik Evropske komisije. Sve dok je on tamo, možemo biti sigurni da je na čelu Evropske narodne partije antimađarski lider", rekao je Orban za radio Košut.

On je rekao i da je drugi program EPP promigracioni, odnosno da su oni "izvršioci Soroševog plana", i da žele da dovedu više migranata u Evropu.

Kako je rekao čini se da su nedesničarske vlade u svim zemljama EU oslabile ili poljuljane i da se čini da je došlo do pomaka udesno, ali da to nije rezultiralo promenom vlasti, jer EPP svoje birače uvek odvodi ulevo, zbog čega se ponovo stvara levičarska većina.

"Umesto da sa nama prave koaliciju, oni se pomeraju ulevo", rekao je Orban, prenosi mađarski Indeks. On je ocenio i da je na izborima za Evropski parlament bilo i pitanje odnosa prema ratu i migracijama.

"Voz EU ide u rat. Ako imamo dovoljno podrške, mogu da zakoče i možemo da sletimo", rekao je Orban i dodao da taj proces može da se zaustavi samo uz pomoć američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Orban je dodao i da je tokom nedavnog razgovora sa kandidatom za generalnog sekretara NATO markom Ruteom dogovorio da Mađari neće učestvovati u misijama van teritorije NATO-a.

"Niko u NATO-u neće vršiti nikakav pritisak da se Mađarska kasnije pridruži. Ratni pritisak dolazi iz EU, ova bitka mora da se vodi u Briselu", rekao je on.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: