Svet 2

21.06.2024.

15:47

Sav užas stao je u dva snimka: Ide, predaje se, gađaju ga, pada, šalju mu vodu i...VIDEO

Društvenom mrežom X širi se snimak navodnog pokušaja predaje jednog ukrajinskog vojnika, koga pogađa ukrajinski dron.

Izvor: B92.net

Sav užas stao je u dva snimka: Ide, predaje se, gađaju ga, pada, šalju mu vodu i...VIDEO
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Podeli:

Snimak je originalno objavljen na Telegram kanalu "t.me/frontline_pvt", a njegova autentičnost za sada nije potvrđena.

Navedeno je da je na snimku ukrajinski vojnik koji se predao i koji prati kretanje ruskog FPV drona. Međutim, u sledećem kadru nailazi, navodno, ukrajinski dron i obrušava se na ukrajinskog vojnika, zatim pada i eksplodira, dok ukrajinski vojnik pada.

Odmah je objavljen i drugi snimak, ko bi trebalo da predstavlja nastavak, a u opisu videa je navedeno da su operateri ruskog drona primetili da je ukrajinski vojnik zapravo preživeo, pa su mu dobacili vodu i lek protiv bolova, dok je on ležao na podu i odmahivao rukom, što je delovalo kao želi da im poruči "ne, ne ne...", najveerovatnije zbog toga da ne bi ponovo bio gađan.

Takođe, u opisu tpg drugog videa se navodi da je ruska vojska ukrajinskom vojniku objasnila da su ga napali „njegovi“, kao i da su pokušali da organizuju njegovo spasavanje, ali da posle određenog vreme ranjeni ukrajinski vojnik više nije pokazivao znake života.

Nije međutim navedeno kada je video nastao, niti gde, a jedino što se iz njega može zaključiti je da je objavljen 20. juna, kao i da je drugi snimak napravljen nešto posle 14 časova.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: