Svet 39

21.06.2024.

12:00

Komandant "Ahmata": Uništićemo ih, kraj...

Najviši ruski general Apti Alaudinov, komandant jedinice specijalnih snaga “Ahmat” i pristalica predsednika Vladimira Putina, tvrdi da će rat sa Ukrajinom biti završen do kraja godine.

Izvor: Njuzvik

Komandant "Ahmata": Uništićemo ih, kraj...
Profimedia

Podeli:

Alaudinova, koji predvodi čečenske snage u sukobu, Putin je u aprilu imenovao za zamenika šefa vojno-političkog odeljenja Ministarstva odbrane.

Alaudinov je na državnoj televiziji razgovarao sa najpoznatijom ruskom propagandistkinjom, koja je čak i na listi sankcija SAD, Olgom Skabejevom, o trenutnom stanju na ukrajinskom frontu, a u okviru tog razgovora izneo je i svoju projekciji završetka rata koji trajao više od dve godine.

U video snimku na Jutjubu koji je u sredu na društvenoj mreži X objavila novinarka Džulija Dejvis, osnivač ruske medijske grupe koja prevodi ruske video snimke, Skabejeva je pitala Alaudinova o usporavanju ruskog napretka u Harkovu, drugom po veličini gradu u Ukrajini.

On je dalje naveo da je Ukrajina "premestila mnogo snaga tamo, većinu njihovih jedinica", u severoistočni region koji je dugo bio žarište rata.

"Ovo će za nas biti odlučujuća bitka u kojoj ćemo uništiti preostale snage i sredstva. Nakon toga, verujem, kao što sam već rekao, završićemo specijalnu vojnu operaciju ove godine".

Rekao je da se "sve odvija kako treba" i da će "na kraju sve završiti konačnom odlučujućom bitkom, za koju veruje da će biti pobednička za Rusiju".

Podeli:

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: