Svet 0

21.06.2024.

11:35

Sestra korejskog lidera neumoljiva: Zatrpaćemo vas smećem

Sestra lidera Severne Koreje Kim Jo Džong nagovestila je danas da će u Južnu Koreju lansirati još balona sa smećem.

Izvor: Tanjug

Sestra korejskog lidera neumoljiva: Zatrpaćemo vas smećem
Tanjug/South Korea Presidential Office via AP

Podeli:

"Prirodno je da će se desiti neka nevolja, jer su ponovo uradili ono što im je traženo da ne rade", rekla je Kim Jo Džong u izjavi koju je prenela korejska centralna novinska agencija "Sever" (Norths), što ukazuje na to da će Sever lansirati više balona sa smećem u Južnu Koreju, ističe Jonhap.

U četvrtak uveče, severnokorejska grupa aktivista poslala je 20 balona sa oko 300.000 letaka, američkih dolara i USB kablova sa korejskim serijama i pesmama preko granice u pogranični severnokorejski grad Paju, što je najnoviji u nizu "napada" letaka između dve Koreje.

Severnokorejski aktivista Park Sang-hak, koji je predvodio kampanju letaka protiv Pjongjanga, obećao je da će nastaviti da šalje propagandne letke Severnoj Koreji dok god se njen lider Kim Džong Un ne izvini što je Sever slao balone za smeće na jug.

Severna Koreja je poslednjih nedelja poslala više od 1.000 balona sa smećem ka jugu zbog kampanje letaka južnokorejskih aktivista.

Severnokorejske izbeglice i konzervativni aktivisti godinama su slali letke protiv Pjongjanga na sever preko balona kako bi ohrabrili Severnokorejce da na kraju ustanu protiv "režima porodice Kim", prenosi agencija.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: