Svet 0

21.06.2024.

8:55

Putin nakon posete Vijetnamu: Menjamo nuklearnu doktrinu

Državna poseta ruskog predsednika Vladimira Putina dolazi u trenutku kada Moskva nastoji da ojača veze u Aziji kako bi ublažila svoju rastuću međunarodnu izolaciju zbog vojnih akcija u Ukrajini, piše euro njuz.

Izvor: euronews

Putin nakon posete Vijetnamu: Menjamo nuklearnu doktrinu
EPA-EFE/ALEXANDER RYUMIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

Vladimir Putin rekao je da razmišlja o promeni ruske doktrine nuklearnog oružja zbog razvoja eksplozivnih nuklearnih naprava ultra male snage od strane protivnika njegove zemlje.

To je izrečeno tokom konferencije za novinare u glavnom gradu Vijetnama Hanoju, gde je bio u državnoj poseti.

Tokom posete, Putin je potpisao najmanje desetak ugovora sa svojim vijetnamskim kolegom, uključujući ponudu za isporuku fosilnih goriva Vijetnamu.

Putin i vijetnamski predsednik To Lam dogovorili su se da dalje sarađuju u obrazovanju, nauci i tehnologiji, istraživanju nafte i gasa i čistoj energiji.

Dve zemlje su se takođe složile da rade na mapi puta za nuklearni naučni i tehnološki centar u Vijetnamu.

Putin se u Hanoju sastao i sa najmoćnijim vijetnamskim političarom, generalnim sekretarom Komunističke partije Ngujen Fu Trongom i premijerom Fam Min Činom, navodi zvanična vijetnamska novinska agencija.

Ruski predsednik se u četvrtak popodne dovezao do vijetnamske predsedničke palate, gde su ga dočekala deca mašući ruskim i vijetnamskim zastavama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: