Svet 4

21.06.2024.

8:15

Napadnuta "neprijateljska" baza: Kineski piloti razneli američke F-35 i F-22 FOTO

Vazduhoplovstvo Narodne oslobodilačke armije (PLAAF) pojačava svoju sposobnost uvežbavajući napad na američke borbene avione F-35 i F-22 stacionirane na simuliranom aerodromu.

Izvor: bulgarianmilitary

Napadnuta "neprijateljska" baza: Kineski piloti razneli američke F-35 i F-22 FOTO
Profimedia

Podeli:

Nedavni satelitski snimci otkrili su da je Kina izgradila lažnu "neprijateljsku" vazdušnu bazu u pustinji Taklamakan, tačnije u Sinđangu, koja sadrži replike borbenih aviona.

"Piloti kineskog PLA vazduhoplovstva vežbaju vazdušne udare na američke modele F-35 i F-22. Kakilik, pustinja Taklamakan, Sinđijang", objavio je u postu "Clash Report" na društvenoj mreži Iks.

Snimljene preko "Google Earth-a" 29. maja ove godine, slike jasno pokazuju područja na kojima su lažni avioni bili gađani i uništeni.

Na nekim fotografijama je evidentno da su  napadi kineskog vazduhoplovstva naneli značajnu štetu ovim modelima, dok drugi pokazuju delimično uništenje.

Približno 30 maketa je napravljeno u ovoj pustinjskoj oblasti, što ukazuje na fokusirane napore za vežbe obuke PLAAF-a.
 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: