Svet 0

21.06.2024.

7:42

Haos u Meksiku: Dve osobe poginule u sukobu policije i demonstranata VIDEO

Dve osobe su poginule kada su se meštani koji su protestovali zbog navodnog zagađenja vode u fabrici za preradu svinjskog mesa sukobili sa policijom u Verakruzu u Meksiku.

Izvor: Tanjug

Haos u Meksiku: Dve osobe poginule u sukobu policije i demonstranata VIDEO
Foto: Shutterstock/Frontpage

Podeli:

Stanovnici opštine San Antonio Limon blokirali su put, zahtevajući akciju vlade protiv rada fabrike, za koju smatraju da je odgovorna za zagađenje vode, prenela je danas AP.

Snage državne bezbednosti stigle su u četvrtak u opštinu, takođe poznatu kao "Totalko", a demonstranti su rekli da je policija počela da ih tuče i da je otvorila vatru.

Ubijeni su dvojica braće, Alberto i Horhe Kortina Vaskez, starosti 22, odnosno 27 godina, saopštilo je državno tužilaštvo u Verakruzu, koje je otvorilo istragu.

Treći brat, Karlos Kortina Vaskez, rekao je da njegova braća nisu ni bila na barikadi. "Samo su prolazili i kada je policija počela da puca svi su pobegli", rekao je on.

Tužilaštvo Verakruza saopštilo je da pokrenuta istraga kako bi se razjasnili nemili događaji u Totalku.

Državna unutrašnja agencija Verakruza, koja je odgovorna za bezbednost, navela je u saopštenju da su demonstranti pretili dvojici policajca da će ih ubiti, kao i da demonstranti nisu bili otvoreni za dijalog.

Tri pripadnika snaga državne bezbednosti su povređena, navodi se u saopštenju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: