Svet 32

21.06.2024.

23:44

Rat – dan 849: Opkoljeni su; Žestoki udari; Zgrada se ruši

Rat u Ukrajini – 849. dan. U napadu dronovima na rafineriju i nekoliko objekata u Krasnodarskoj oblasti Rusije povređeno je nekoliko osoba.

Izvor: B92.net

Rat –  dan 849: Opkoljeni su; Žestoki udari; Zgrada se ruši
EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Podeli:

Bespilotna letelica pala je na rafineriju nafte Ilski nakon čega je izbio požar, a dve osobe su povređene, saopštio je jutros regionalni operativni štab.

"Jutros oko 04.00, služba EDDS Severskog okruga dobila je informaciju o padu UAV na teritoriji Rafinerije nafte Ilski", navodi se u objavi.

Iz Operativnog štaba su dodali da su oštećeni komunalni objekti. Požar na površini od 50 kvadratnih metara je u međuvremenu ugašen.

Osim toga, u napadu dronovima oštećena je i autobuska stanica u Krasnodaru pri čemu je takođe povređeno nekoliko osoba, prenosi RIA Novosti.

Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite na blogu UŽIVO

Završeno

23:43

Proglašena opasnost u celoj Ukrajini

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je na celoj teritoriji Ukrajine, podaci su ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

Sirene su se prvo oglasile u Nukolajevskoj i Kirovogradskoj oblasti nešto posle 23 sata, da bi se potom uzbuna proširila na celu ukrajinsku teritoriju.
 

22:06

Rusi likvidirali 200 ukrajinskih vojnika u Odeskoj oblasti

Ruska vojska likvidirala je oko 200 ukrajinskih vojnika prilikom napada na Gribovku u Odeskoj oblasti, saopštio je koordinator nikolajevskog gerilskog pokreta Sergej Lebedjev.

Pored ukrajinskih vojnika, u napadu su stradali i strani instruktori, ali njihov broj nije utvrđen, kazao je on.
 

21:31

Rusi napreduju ka Torecku

Komandant istočnog fronta general Sodol i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Sirski krivci su za prodor ruske vojske do Torecka, tvrdi zamenik šefa odbora za odbranu Rade, Marija Bezuglaja.

Oružane snage Ukrajine su izgubile pozicije koje su držale od 2014. godine, borbe se već vode u Šumi i Rusi su blizu izlaska na autoput koji vodi ka Torecku, kaže narodni poslanik Marija Bezuglaja.

Prema njenim rečima, ukrajinski obaveštajci su upozoravali vojsku na planove Rusa, ali nije bilo pripremljenih utvrđenja, a dan pre mogućeg proboja, general Sodol "uklanja brigadu i pokreće jedinicu koja je već pretrpela gubitke i smanjena je borbena efikasnost..."

20:51

Ukrajinci pogodili zgradu; krenula da se ruši

Ukrajinska vojska granatirala je Prvomajsk u Luganskoj Narodnoj Republici i pogodila višespratnicu usled čega je troje civila povređeno, saopštile su vlasti.

"Situacija je teška, zgrada je usled oštećenja počela da se ruši. Spasilačke službe su na terenu“, rekao je šef lokalne administracije Sergej Koljagin.
 

19:49

Rusi gađali infrastrukturu u Krivom Rogu, dve osobe povređene

Najmanje dve osobe povređene su danas u napadu ruskih snaga na infrastrukturu grada Kirvi Rog u centralnoj Ukrajini, saopštile su ukrajinske Južne odbrambene snage.

U saoptenju objavljenom na Telegramu  se navodi da su u napadu uništena skladišta hrane,  preneo je Ukrinform.

Načelnik Dnjepropetrovske regionalne vojne uprave Sergej Lisak takođe je na svom Telegram kanalu saopštio da su ruske snage napale gradsku infrastrukturu u Krivom Rogu, preneo je Unian.

Lisak je kasnije naveo da je požar koji je izbio na mestu napada ugašen. 

Prema prvim informacijama, vređena su dva muškarca, stara 60 i 22 godine.
 

19:28

Ukrajinci opkolili ruske vojnike

17:51

"Pešadija je kraljica bitke"

17:37

Zelenski imenovao novog šefa Uprave državne bezbednosti

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski imenovao je Oleksija Morozova za šefa Uprave državne bezbednosti (UDO).

Odgovarajuća uredba objavljena je na sajtu predsednika, prenosi Ukrinform.

Zelenski je 9. maja otpustio Sergija Ruda, šefa Uprave državne bezbednosti (UDO), tela koje je navodno odgovorno za neuspeli pokušaj ubistva ukrajinskog lidera, preneo je Rojters.

16:15

Ukrajinski dron uništio ruski sistem "Grad"

14:11

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se na čitavoj teritoriji Ukrajine.
 

Podeli:

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: