Svet 0

20.06.2024.

16:52

Razdor, razdor, razdor: Mogu li da ih unište?

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua osudio je danas izjave portparola izraelske vojske Danijela Hagarija o tome da se ideologija i ideja pokreta Hamas ne može uništiti.

Izvor: Tanjug

Razdor, razdor, razdor: Mogu li da ih unište?
EPA-EFE/LEO CORREA / POOL

Podeli:

Portparol vojske Danijel Hagari juče je izjavio da je priča o uništenju Hamasa "bacanje prašine u oči javnosti", pošto se njihova ideologija ne može uništiti.

Brigadni general Hagari je u intervjuu za izraelski Kanal 13 izjavio da "izraelska vlada mora naći alternativu" Hamasu u pojasu Gaze, jer će u suprotnom ova teroristička organizacija "ostati", preneo je i24njuz.

U odgovoru iz Netanjahuovog kabineta navedeno je da je vlada na čelu sa premijerom definisala kao jedan od ciljeva rata uništenje kapaciteta Hamasovih vojnih i upravljačkih struktura čemu su naravno posvećene i izraelske oružane snage.

Izraelska vojska je kasnije pojasnila da je "posvećena" izvršenju ciljeva koje je iznela vlada, nazvavši uništenje vojnih kapaciteta Hamasa kao I njihove organizacione infrastrukture u Gazi definitivnim vojnim ciljem.

"Portparol oružanih snaga je govorio o uništenju Hamasa kao ideologije i ideje i to je sasvim jasno i eksplicitno stavio do znanja", navedeno je u saopštenju vojske u kojem se dodaje da bilo kakve drugacije tvrdnje predstavljaju izvlačenje iz konteksta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: