Svet 0

20.06.2024.

16:06

Sudar vozova u Čileu: Ima mrtvih i povređenih VIDEO

Najmanje dve osobe su poginule, a devet je povređeno kada se teretni voz pun putnika direktno sudario sa drugim vozom koji je bio na probnoj vožnji nedaleko od Santijaga.

Izvor: Tanjug

Sudar vozova u Čileu: Ima mrtvih i povređenih VIDEO
Tanjug/AP Photo/Esteban Felix

Podeli:

Kako je policija danas saopštila, trenutno se istražuje uzrok nesreće, prenosi AP.

Teretni voz sa osam vagona, koji je prevozio 1.346 tona bakra, bio je pun ljudi, dok je u drugom vozu bilo 10 radnika koji su imali probnu vožnju, saopštila je državna železnička kompanija.

Zvaničnici su naveli da bi uzrok sudara mogao da bude kvar na signalnom uređaju.

"Moramo da identifikujemo koji su uzroci i da preduzmemo odgovarajuće mere", rekao je ministar saobraćaja Huan Karlos Munjoz za AP. Vlasti su identifikovale dvoje poginulih kao članove posade u teretnom vozu.

Povređeno je devet osoba, među kojima su četiri kineska državljana. Medicinski radnici opisali su njihovo stanje kao ozbiljno, ali da nisu životno ugroženi.

Sudari vozova su retki u toj južnoameričkoj zemlji, a poslednja velika nesreća dogodila se 2001. godine kada je u sudaru putničkog voza i autobusa poginulo 20 ljudi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: