Svet 0

20.06.2024.

15:37

Velika ackcija španske policije: Otkrivena pokretna labaratorija meta; Svi su uhapšeni

Španska policija uhapsila je 10 osoba i zaplenila 70 kilograma metamfetamina nakon otkrića savremene laboratorije sa visoko sofisticiranom opremom za proizvodnju sintetičke droge.

Izvor: Tanjug

Velika ackcija španske policije: Otkrivena pokretna labaratorija meta; Svi su uhapšeni
Profimedia

Podeli:

Ova laboratorija može da proizvede do 10 kilograma meta dnevno, preneo je danas britanski Gardijan.

Operacija španske Civilne garde počela je u februaru prošle godine nakon što su pripadnici policije primetili da osoba iz baskijske provincije Bizkaja dobija narkotike od jedne bande iz Katalonije. Istragu je komplikovalo to što se mobilna laboratorija mogla prenositi širom severne Španije na velike distance, pa je tako premeštana od Baskije do Kastilje i Leona, sve do Katalonije gde je najzad i otkrivena.

Policija je otkrila laboratoriju u gradu Granolers, 30 kilometara severno od Barselone, gde je pronađena najsevremenija oprema. U saopštenju policije se navodi da je veliki deo zaplenjene supstance visoko toksičan i zapaljiv, kao što je to methanol, pa je zato laboratoriju morao da demontira specijalni tim sa posebnom opremom.

Zaplenjeno je, između ostalog, 70 kilograma kristala i metaftetamina u prahu, kao i 790 litara metamfetamina u različitim fazama kristalizacije.

Droga se distribuirala unutar teritorije Španije, kao i širom zemalja EU. Četiri osobe uhapšene su u Bizkaji, četiri u Barseloni kao i dve u Leonu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: