Svet 1

20.06.2024.

15:40

Kakav "blam": Lavrove, izbačen si VIDEO

Uoči bilateralnog sastanka delegacija Rusije i Severne Koreje, koji je u sredu 19. juna direktno prenosila državna televizija, tim Moskve je izbačen iz sale jer su ušli konferencijsku salu pre dvojice lidera.

Izvor: Kyiv post

Kakav "blam": Lavrove, izbačen si VIDEO
Tanjug/Kristina Kormilitsyna, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

Kako je preneo Kijev post pisanje Moskou tajmsa, u takvim prilikama protokol nalaže da se čeka da najpre severnokorejski lider Kim Džong Un i predsednik Rusije Vladimir Putin uđu u salu, a tek onda sledi ulazak članova delegacije, nakon što ih Kim Džong Un pozove.

Sedam ministara, kao i pomoćno osoblje iz ruske delegacijne, uključujući ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, prvog potpredsednika vlade Denisa Manturova i potpredsednika vlade Vitalija Saveljeva i Aleksandra Novaka, zajedno sa ministrom odbrane Andrejem Belousovom, ministrom zdravlja Mihailom Muraškom i šefom Roskosmosa Jurijem Borisovim prikazani su kako ulaze u prostoriju, pripremaju se za sastanak i zauzimaju svoja mesta.

Lavrov je očigledno počeo da se žali da ga je nešto uprljalo, kada se čuo zvaničnik Severne Koreje koji im je rekao da prestanu sa tim što rade i da napuste prostoriju, govoreći: "Imamo protokol. Pozivamo vas za sto. Naši lideri će nam se uskoro pridružiti."

Pošto je član ruske delegacije počeo da prigovara, emitovanje je iznenada prekinuto, da bi ga zamenio verovatno prethodni snimak, ali prazne konferencijske sale.

Emisija je kasnije nastavljena i prikazano je kako ulaze Kim i Putin, a za njima i njihove delegacije.

Taj video, međutim, postao je viralan i masovno se šeruje širom sveta, posebno u zapadnim zemljama.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: